Motorcu Deri Mont Üzerinden Lekeler Nasıl Çıkar


Motorcu deri montları yapısı gereği çabuk deforme olabilen dış giyim parçalarıdır. Sonbahar ve kış aylarında motosiklette giderken soğuktan yağmurdan ve rüzgârdan korunmak için giydiğiniz motorcu montları kirli hava ile iç içe kaldığından dolayı çabuk kirlenirler. Hele ki yağmurlu ve çamurlu zamanlarda kullanıyorsanız buy ürünleri lekelenmesi de an meselesidir. Motorcu montunuzda oluşan lekeleri evde hızlı bir şekilde gidermek istiyorsanız dikkatli ve özenli bir temizleme işlemi yapmanız gerekiyor.

Motorcu Deri Mont Temizliği İçin Tavsiyeler
Deri montların çamaşır makinesinde yıkanmayacağını ve yıkanırsa yapısının çabuk bozulacağını hemen herkes biliyor. Eğer motorcu montlarınızın derinlemesine temizlemek istiyorsanız kuru temizleme yaptırmanız daha yararlı olacaktır. Bunu dışında üzerinde meydana gelen küçük lekeleri de evde kendinizi küçük işlemler ile yok edebilirsiniz. Ancak burada dikkat etmeni en önemli detay montunuzun rengi ve kullanacağınız temizlik ürünleridir. Deri montlarını deri kumaşlar için özel olarak üretilmiş temizlik deterjanları ile silmeniz gerekir.

Islak Sabunlu Bezle Silerek Temizleyin
Motorcu deri montlarınızı üzerinde oluşan lekeleri temizlemek için temiz bir bezi elinize alın ve bir kap içerisine bolca ılık su dökün ve deri malzemeleri için özel olarak üretilmiş kimyasal madde içermeyen deterjanlardan bir miktar suyun içerisine karıştırın ve köpürdün. Daha sonra elinizdeki bezi suya bastırıp bezi suyunu aldıktan sonra nemli bezle önce lekeleri silin. Daha sonra suyu değiştirin ve montunuzun tamamını silin. Kuruması için de önce kuru bezle silerek fazla nemini alın ve sıkma yapmadan montunuzu çamaşır kurutmalığına asarak kurmaya bırakın. Bu şekilde yaptığınız motorcu deri mont leke çıkarma işlemlerinde montunuzu hiçbir hasar görmeden lekelerinden arınacaktır.

Motorcu Deri Montu Yıkama işlemlerinde Yapılmaması Gerekenler
Motorcu deri montlarını temizlerken ya da silerken kesinlikle kimyasal madde içeren ya da ağartıcı temizlik ürünler kullanmayı yıkama yapmak istiyorsanız sıcak suya atmayın ve sunuyu alması için sıkça işlemi uygulamayın. Kuruması için ısıtıcını yanına koymayın. Ayrıca deriye zarar verecek ısıtma yöntemleri yerine odanızda ya da balkonunuzda bulunan kurutmalığa asarak normal kıyafetleri kurutur gibi doğal kur yollarla kurması bekleyin. Motorcu deri montu kuru temizleme hizmetleri için kurumsal firmamızdan hizmet alabilirsiniz.
Benzer Bloglar