Deri Mont Temizliğinde Yapılan Yanlışlar


Havaların soğuması ile birlikte deri montlar dolaplarda yerini almaya başladı ve temizliğini yaparken ne yazık ki birtakım yanlışlar sergileniyor. Öncelikle deri montu muhafaza ederken kesinlikle hava almayan bir yere koymamak gerekir. Örneğin birçok insan bahar temizliği yaparken kıyafetlerini bazanın altına ya da koltuk altına koyuyor. Bu çok yanlış bir hareket çünkü deri montlarda hava alan gözenekler bulunduğu için kapalı ortamlarda deri montların gözenekleri tıkanıyor ve geri dönüşü olmayan bir rutubet kokusu ortaya çıkıyor.
Deri montların yıkanması da çok sık karşılaşılan hatalardan biri olarak karşımıza çıkıyor. Çünkü deri mont yıkandığı zaman tüm özelliğini yitirir ve bir daha giyilmez hale gelir. Hatta yıkanma talimatının yazdığı etikete baktığınız zaman ‘’yıkanmaz’’ yazısını görebilirsiniz. Deri mont ancak nemli bir bez ile silinebilir ya da kuru temizlemeye verilebilir. Bizler de montlarınızı en iyi şekilde temizleyerek sizlere veriyoruz.

Deri Mont Neden Yıkanmaz?
Deri mont yıkandığı zaman çok kolay bir şekilde deforme olur. Deforme olan deri montlar kış aylarında soğuk ve rüzgârı hemen içeri geçirir ve ısınmak mümkün olmaz. Hele ki sıcak suda yıkandığı ve sıkıldığı zaman sahip olduğu tüm özellikleri yitirir. Deri montu kuruturken de çok fazla yanlış yapılır. Sobanın kenarına asarak kurutmak, kalorifer peteğine asarak kurutmak ya da saç kurutma makinası ile kurutmak bilinen yanlış tekniklerden biridir.
Peki deri montu kurutmak için ne yapmak gerekir? Aslında cevap çok basit; herhangi bir odanın kapısına ya da koltuğun üstüne asarak kendi kendine kurumasını bekleyin. Oda sıcaklığından daha yüksek olan bir ısı deri montun zarar görmesine yol açar. Eğer deri montun temizliğine ayıracak vaktiniz yoksa firmamızdan deri mont temizliği, kurulama hizmeti ve ütüleme hizmeti alabilirsiniz. Adrese teslim özelliğimizden de keyifle faydalanarak montunuzu temizletebilirsiniz.

Deri Mont Temizlik Ücretleri
Firmamızda çok uygun fiyatlara deri mont temizleme hizmeti sunuyoruz. Ancak bu durum montun türüne ve firmamızdan alacağınız ücretlere göre farklılık gösteriyor. Fiyatlarımız ve hizmetlerimiz hakkında detaylı bilgi almak istiyorsanız bizi arayabilirsiniz.
Benzer Bloglar