Motorcu Deri Mont Temizliğinde Kullanılan Ekipmanları


Motorcu deri montları motosiklet tutkunları ve yarışçıların kullanmakta olduğu en elzem kıyafetlerdir. Aslında mont denildiğinde ilk akla sizleri motosiklet kullanırken soğuktan rüzgârdan ve yağmurdan korumak olsa da motorcu deri montlarını bir diğer amacı da olası kazalarda yaralanmalara ve darbelere karşı korunması sağlamaktadır. Sırt kısmı, omzu, dirsek bölgeleri korumalı malzemeleri le üretilen deri montlarını yapısını bozulmaması gerekmektedir. Deri montların yapısını bozan ise yanlış yıkama ve kurluma teknikleri olmaktadır. Doğru malzeme ve ekipmanlar ile yıkadığınızda motorcu deri montlarını ilk günkü yapısı ile uzun yıllar kullanabilme imkanına sahipsiniz.

Motorcu Deri Mont Yıkama Yöntemleri
İşin aslı motorcu deri montlarınızı evde diğer çamaşırlar gibi çamaşır makinesine atarak yıkayamazsınız. Bu giysiler için en sağlıklı ve yıkama yöntemi kuru temizleme yaptırmaktır. Ancak bu işlemi yaptırtacak ve bekleyecek zamanım yok diyorsanız bazı ekipmanlar kullanarak temizleme işlemini evde kendinizde yapabilirsiniz. Bunun için ihtiyaç duyacağınız ekipmanlar temiz bir bez, fırça, deri kumaşlar için özel olarak üretilmiş temizlik ürünleri, boş bir kap ve ihtiyaç halinde montların bakımı için deri boyası temizleme işleminde önce montunuzun üzerinde çamur ve toz gibi atıkları temizlemeniz gerekmektedir. Bunun için boş bir kap içerisine ılık su alınır deri temizlik ürünlerinden bir miktar suya ilave edilir ve bu su ile montunuzun üzeri silinir. Çıkması zor lekeler için fırça kullanabilirsiniz. Ancak fırçayı derinin montun kumaşına zarar vermemesi için hafifçe silmeniz gerekir. Montunuzun tamamı silinip temizlendikten sonra kuruması için güneşin bol olduğu bir alan asın. Eğer derisinde sıyrılma ya da atma gibi durumlar varsa montunuzu deri boyalar ile boyayarak bakım yapabilirsiniz.

Profesyonel bir Temizlik İçin Kuru Temizleme
Deri kıyafetler asla evde yıkanmazlar. Derinlemesine temizlik istiyorsanız mutlak kuru temizlemeciye vermeniz gerekmektedir. Özellikle motosiklet deri montları ve aksesuarları kuru temizlemeciler tarafından yapılması gerekmektedir. Silme işlemi ile sadece yüzeysel bir temizlik yaparsınız. Ancak motorcu deri montlarını dışarıdaki kirli ve tolu hava ile iç içe olduğundan dolayı kirlerin ve atıkların bir kısmı montunuzu kumaşının içinde birikir bu da kötü kokulara neden olur. Hem sağlık açısından hem de esteki açıdan hoş olmayan bu durumu yok etmek için kurumsal firmamızdan kuru temizleme hizmeti alabilirsiniz.
Benzer Bloglar