Motorcu Deri Mont Temizliği Nasıl Yapılır?


Sonbahar ve kış aylarında kullanılan motorcu deri montları zamanla kirlenirler. Bildiğimiz gibi deri montları çamaşır makinesinde yıkamak deri kumaşın deforme olmasına ve boyasını sıyrılmasına neden olmaktadır. Bu nedenle bu giysileri için kuru temizleme hizmeti almak daha doğru olur. Deri montlarınızın kalitesini ve yapısını bozmaması için rutin aralıklarla kuru temizleme yaptırmanız gerekmektedir.

Motorcu Montunu Temiz Tutmanın Önemi
Motorcu montları dışarıda bulunan bütün kirli hava toz, duman, çamur gibi atıklarla iç içe olur. Dolayısı ile kirlenmesi an meselesidir. Rutin aralıklarla temizlediğiniz motorcu montlarını hem kötü görüntülere neden olacağı gibi hem de bir süre sonra deri kumaşın içerisinde bakteriler birikerek kötü kokulara neden olur ve sizin için sağlıksız olurlar. Küçük lekeler için nemli bez ya da ıslak mendille silerek temizlense de yine de bir süre sonra yıkanmaya ihtiyaç duyarlar. Mutlak sabunlu ve bol suda yıkanması gerekmektedir. Kuru temizlemeye vermeye zamanınız yoksa motorcu deri montlarınızı kendini z evde temizlemek istiyorsanız bazı kurallara dikkat etmelisiniz. Bu kurallar şu şekildedir;

Deri Montunuzun Üzerindeki Kalıntılar Yumuşatılır
Motosikletler açık araçlar olduğundan dolayı motorcu montlarınızın yağmurlu havalarda çamur sıçraması kaçınılmazdır. Montunuzun yıkamadan önce çamur gibi kalıntıların deri kumaştan çabuk sıyrılmasını istiyorsanız önce temiz bir bezi sabunlu suda ıslatıp, suyunu aldıktan sonra mont üzerindeki kalıntıları silmeniz gerekir.

Deri Kumaşlar İçin Özel Olarak Üretilmiş Temizlik Ürünleri Kullanın
Motorcu montunuzun temizliğini yaparken deri kumaşlar için özel olarak üretilmiş temizliği ürünlerini kullanmaya özen gösterin. Özellikle derinin kumaşın içyapısına işleyen kirleri yok etmek için fırça kullanmaya özen gösterin. Bu fırçayı yumuşak şekilde kumaşa sürterek temizlik yapın. Fırçalama sırasında deri temizleme deterjanları ya da sadece su kullanmaya özen gösterin. Asla ağartıcı ve kimyasal ürünler kullanmayın. Temizleme işlemiş bittikten sonra kuru bezle yerinden silerek fazla nemimi alıp, asarak kurmaya bırakın bu işlerle uğraşmak istemiyorum ve derinlemesine temizlik istiyorum diyorsanız kurumsal firmamızdan kuru temizleme hizmeti alarak motorcu deri montlarınızı her zaman temizletebilirsiniz.
Benzer Bloglar