Motorcu Deri Mont Bakımı Nasıl Yapılır?


Bazı kıyafetler vardır ki, yıkama ve temizlikten sonra özel bakım isterler. Motorcu deri montları da bunlardan birisidir. Hem kumaşı hem de montun yapısı gereği deforme olmaması gereken bu ürünler için piyasada pek çok bakım ürünleri mevcuttur. Bu ürünler ile motorcu montlarının bakım aşamalarına geçmeden önce montun özellikleri nelermiş gelin bir göz atalım

Motorcu Deri Montu Özellikleri
Motosiklet tutkunları yarışçılar ve işi gereği motosiklet kullanmak zorunda olanların sahip olması gereken motorcu deri montları yazlık ve kışlık seçeneklerine sahiptir. Deri kumaştan yapılan bu montlar sizleri sadece soğuktan korumaz, aynı zamanda olası kazalarda ya da çarpmalarda vücudunuzu darbe almasını ve yaralanmasını da önler. Bunu için koruyucu malzemeler ile tasarlanmıştır. Bu nedenle montun hem özelliğini hem de estetik görünümünü kaybetmemesini istiyorsanız doğru temizlik ve bakım işlemlerinden geçirmelisiniz

Motorcu Deri Mont Temizliği ve Bakım Aşamaları
Sağlıklı ve kaliteli bir temizlik ve kuru temizleme istiyorsanız bunu kur temizlemecilere yaptırmanız gerekmektedir buy konuda kurumsal firmamızdan kuru temizleme hizmet alabilirsiniz. Evinizde kendinizde temizleyebilirsiniz. Fakat bu temizliğini sadece yüzeysel olduğun da aklınızdan çıkarmayın. Ancak montunuzu üzerinde hafi lekeler bulunuyorsa bunu deri temizlik ürünleri kullanarak nemli bez ve fırça ile temizleyebilirsiniz. Derini yapısının ve rengini bozulmaması için badem yağı kullanabilirsiniz. Pamuğa bir miktar badem yağı dökün ve deri montunuzun bununla güzelce silin. Badem yağı deriyi yumuşatıp, parlatma özelliğine sahiptir. Bu sayede montunu ilk günkü parlaklığın koruyacaktır.

Deri Montunuzun Çatlamaması için
Motorcu deri montlarınıza bakım yaparken, derini çatlamaması için Hint yağı kullanabilirsiniz. Yine aynı şekilde bir miktar pamuğa Hint yağı sürerek bununla montunuzu güzelce silin. Bu şekilde bakım yapacağınız deri montlarınınız ilk günkü kalitesini ve estetik görünümünü uzun seneler koruyacaktır. Ancak bu bakım işlemlerinizin hepsini akşam yapı ve kullanmadan önce bir gün dinlenmeye bırakın ki yaptığınız işlem işe yarasın.
Deri montu temizleme ve bakım işlemleri için kurumsal firmamızdan da destek alabilirsiniz. Kuru temizleme alanında bir numara lan kurumsal firmamız deri montlarını ve diğer kıyafetlerinizi yapısına ve özelliğine zarar vermeden kumaşa özel temizlik ürünleri ile yıkayıp kurutmaktadır.
Benzer Bloglar