Genel Leke Çıkarıcılar Her Lekeyi Çıkarmaz


Leke çıkarma ile ilgili çok yaygın, fakat birbiriyle çelişen ve gerçeği yansıtmayan düşünceler vardır. Bu yanlışlardan en büyüğü reklamlarda gösterilen genel leke çıkarıcıların her koşulda her lekeyi çıkarabildiği düşüncesinin pazarlanmasıdır. Reklamlardaki su bazlı mürekkep; su ve deterjanla bile kolaylıkla çıkarılabilirken, yağ bazlı mürekkebi bu tarz ürünlerle çıkarmaya çalışmak hayal kırıklığından öteye gitmez.
Kullanılan leke çıkarma yönteminin başarısı tekstil ürününe göre de değişir. Pamuklu üründe başarılı olan yöntem yünlü bir üründe lekenin dağılması gibi olumsuz sonuçlara yol açabilir. Çay - Kahve gibi içeceklerden kaynaklanan lekelerin çıkarılması içeceğin ne kadar şeker ihtiva ettiğinden bile etkilenir.
Lekenin çıkarılmasında; lekenin türüne, kumaşın türüne ve lekenin ne kadar zaman kumaş üzerinde kaldığına bağlı olarak değişen derecelerde umut vardır. Lekelere, profesyonel ekipman ve leke çıkarıcılarla müdahale edilmesi lekenin çıkarılma şansını yüksek oranda arttırır. Bütün doğru müdahaleler yapılmasına karşın, hiçbir yöntemle dahi çıkarılamayan lekeler de olabilmektedir.
Benzer Bloglar