Kuru Temizleme Öncesi Hangi İşlemler Yapılır ?
Leke masasında incelenen giysilere (fermuar, çıtçıt, düğme gibi bağlayıcı öğeler dahil olmak üzere) kuru temizleme için müsait olup olmadıklarını anlamak için bir kez daha kontrol yapılır. Giysilerde yabancı cisimler olup olmadığı da kontrol edilir. Plastik kalemler gibi nesneler, kuru temizleme çözücü banyosunda çözünerek çamaşırlara giderilemeyecek şekilde zarar verebilir. Bazı süs niteliğindeki bağlayıcı öğeler, üretici tarafından gerekli testler uygulanmadığı için ya kuru temizleme çözeltisine karşı dayanıklı değildir ya da kuru temizleme makinasında mekanik temizleme aksiyonuna dayanamazlar. Bunlar sökülür ve kuru temizleme sonrasında tekrar dikilir veya küçük kapitone bir koruyucuyla korunurlar. Tüyle doldurulmuş yatak örtüleri veya püsküllü örtüler vb. bol delikli bir torba içine konulduktan sonra kuru temizleme yapılır.
Benzer Bloglar
-
Kuru Temizleme Nedir ?
Kuru temizleme, ismine rağmen kuru olarak yapılan bir işlem değildir. Yapılan temizleme işleminin kuru olarak tanımlanması işlem sırasında kullanılan sıvıların neredeyse hiç su içermemesinden kaynaklanır.
-
Kuru Temizleme 12 Kasım 2019
-
Kuru Temizlemenin Tarihi
Kuru Temizleme tarihi; antik zamanlara, tekstil giysilerinin başlangıcına kadar uzanır. İlk zamanlarında küllü su, amonyak ve bir çeşit killi çamur giysiler üzerindeki yağı çıkarmak için kullanılıyordu.
-
Kuru Temizleme 12 Kasım 2019
-
Giysiler ve Tekstil Ürünleri için Kuru Temizlemenin Önemi
Kuru temizleme işleminin ana işlevi; ıslak temizlemeyle zarar gören kumaş dokularını yıpratmayarak uzun ömürlü olmalarını sağlamaktır.
-
Kuru Temizleme 12 Kasım 2019
-
Kuru Temizleme Yapılacak Ürünler Teslim Alınırken Nelere Dikkat Edilir ?
Kuru temizleme için gelen tekstil ürünleri ve giysiler müşteriden teslim alınmadan önce dikkatlice incelenir.
-
Kuru Temizleme 12 Kasım 2019