Dönem Filmleri İçin Kostüm Kiralama


Dönem filmleri için kostüm kiralama işini daha çok setlerde kullanılır. Bu setler dizi ve film setleridir. İnsanların tarihe ve eskiye olan merak ve ilgisinin artması ile beraber yapımcılar daha çok dönemleri anlatan filmler ve diziler çekmeye başladılar. Dönem olarak belirtilen tabir seksenler veya doksanlar gibi yılları kapsayan olaylardır.
 
Mesela bir seksenler dizisi dönemle ilgilidir. Dizi setinde kullanılan kostüm ve kıyafetler tamamen seksenli yılların modasına uygun bir şekilde tasarlanır. İnsanların zihinlerinde o dönemleri canlandırmak zor bir iştir ve bunu başarabilmek için o döneme ait tüm aksesuarları kullanmak gerekir. Bu nedenle kıyafet ve kostüm çok önemli bir detaydır.
 

Dönem Filmleri

 
Dönem filmler için kostüm kiralama çok önemli bir ayrıntıdır. Çünkü tarihin bir dönemin canlandırılmasında ve yaşanan olayların tam aktarılmasında o dönemi yansıtan tüm detayların kullanılması gerekir. Dönem filmleri sırasında ilk yardım alınacak firmalar arasında kostümcüler yer alır. Çünkü bu mağazalarda tüm dönemler ile ilgili eşyalar, kıyafetler ve objeler bulunur. Bu sebeple alanında başarılı ve kaliteli bir firmadan destek almak filmin beğenilmesi açısından çok önemlidir.
 
Filmde oynayacak oyuncuların kendilerini daha rahat hissetmelerinde ve canlandırdıkları karakterlerin özelliklerini yansıtmada kıyafetler önemli bir yardımcıdır. Bu sebeple bu ayrıntının başarılı bir şekilde değerlendirilmesi gerekir. Dönem filmleri kullanılan kıyafetler, makyajlar, saç modelleri ve günlük eşyalar ile bir bütün olarak sunulmalıdır.
 

Önemli Dönem Filmleri   

 
Dönem filmler için kostüm kiralama dönemin şartları açısından çok önemli bir husustur ve bu hususta dikkati davranmak gerekir. Dönemin özelliklerine uygun tercihlerde bulunmak gerekir. Mesela; bir Çanakkale destanını anlatan filmde askerlerin 1915 yılında giyindikleri tüm kıyafetlerin incelenmesi ve döneme uygun en yakın kostümler seçilmelidir.
 
 Buna göre Türk askerlerinin nasıl düşman askerlerinin ise hangi özelliklere sahip kıyafetler giyindikleri ayrıntılı bir şekilde incelenmelidir. Çanakkale savaşı tarihte önemli önemli bir dönem olması sebebiyle Çekilen filmlerin o ruhla çekilmesi gerekir. Bu sebeple de kostüm ve kıyafet seçimi çok önemlidir. Dönem filmleri konusunda firmamızdan yardım alabilirsiniz.
 
Benzer Bloglar