Alp Kıyafetleri Kiralama


Alp kıyafetleri kiralama hizmeti firmamız tarafından tüm yaş guruplarına özgü bir şekilde hazırlanıyor. Alp kıyafetleri daha çok köklü Türk devletlerinde devlet adalarının giyindiği kıyafetlerdir. Bu kıyafetler özel deriler ve kürkler kullanılarak hazırlanır. Ayrıca bu kıyafetlerin özel parçaları da bulunur. Şapkası, kılıç ve bıçakların konulduğu deri kılıflar ve kıyafete özgü botları yer alır. Bu kıyafetler aksesuarları ile birlikte tamamlanır.

Özellikle tarihi filmlerde ve dizilerde alp kıyafetlerini görüyoruz. Özel olarak tasarlanan alp kıyafetleri günümüzde pek çok dizinin vazgeçilmez tamamlayıcısı olmuştur. Firmamızdan kiralayabileceğiniz alp kıyafetlerinin ücretleri günlük olarak belirlenir. İstediğiniz özellikte ve yaş gurubunda alp kıyafeti mevcuttur.


Alp Kıyafetleri Neden Tercih Edilir?

Alp kıyafeti kiralama sizleri tarihin değişik dönemlerine taşıyacaktır. Alp kıyafetleri Orta Asya Türklerinden diğer Türk devletlerine kadar yayılan kıyafetlerdir. Türkler, savaşçı topluluklar olduğundan dolayı bu deriden ve kürklerden oluşan kıyafetleri tercih ederler. Özellikle Orta Asya’nın iklim koşulları ve geçim kaynakları bu kıyafetleri bir zorunluluk haline getirmiştir. Alp kıyafetlerini şimdilerde ise daha çok tarihi dizilerin ve filmlerin çekimlerinde görüyoruz.

Bu kıyafetlerin çoğu kostüm kiralama firmalarından temin edilir. Kıyafetler, devletlerin giyim tarzlarını ortaya koyan eşyalardır. Bu sebeple tarihi bir filmde alp kıyafeti giyinen oyunculara rastlamak izleyenleri o döneme kadar götürecek ve o dönem insanların zihninde canlanmış olacaktır. Bu sebeple kıyafet seçimi çok önemli bir ayrıntıdır.
 

Alp Kıyafetlerinin Özellikleri

Alp kıyafeti kiralama işlemlerini firmamızdan yapabilirsiniz. Bu çok özellikli ve özel parçaları bulunan alp kıyafetleri genelde deriden yapılır. Deriden yapılmasının en önemli nedeni eski Türk devletlerinin temel geçim kaynağı hayvancılık olduğundan dolayı hayvan derilerini kıyafet olarak da kullanmışlardır. Ayrıca bölgenin iklim şartlarına karşı insanları sıcak tutacak bir özelliktedir. Alp kıyafetleri çocuklar için de hazırlanır. Bazı çocuklar sünnet düğünlerinde alp kıyafeti giymeyi bile tercih edebilirler.

Bunun dışında özel gün kutlamalarında da alp kıyafetleri tercih edilir. Alp kıyafetlerinin tamamlayıcı parçaları olan çizmeler ve şapkalarda önemli parçalardır. Bu kıyafeti tüm detayları ile kullanmak gerekir. İstediğiniz tüm çeşit alp kıyafetlerini firmamızdan kiralayabilirsiniz.
 
Benzer Bloglar